Aroma-freedom technika

Aroma Freedom Technika

Érzelmek kiegyensúlyozása illóolajokkal

Aroma Freedom Gyakorlatvezetés

Az Aroma Freedom technika hídként köti össze az aromaterápiát és a pszichológiát, gyakorlati és hasznos eszköz az érzelmek feldolgozásásra és kiegyensúlyozására. Nemcsak a személyes fejlődésben, hanem az életminőség javulásában és a célok elérésében is segít.

Azonnal ható, egyszerű, tudományos alapokon nyugvó módszer, hogy elengedd negatív, céljaidat akadályozó érzelmeidet, gondolataidat, korlátozó hitrendszereidet, amelyek álmaid elérésének útjában állnak.

 

A technika kidolgozása dr. Benjamin Perkus amerikai pszichológus nevéhez fűződik. 20 éve kezdte el kifejleszteni módszerét, amiben a tradicionális pszichológiai irányzatokból vett alapokat ötvözte az aromaterápiával, a neurolingvisztikus programozásból (NLP) vett technikákkal és egyéb ismereteivel.

Az Aroma Freedom technika alapja a szaglás és az illatok hatása az érzelmekre és az emlékezetre. A szaglóideg egyik ága közvetlenül, átkapcsolás nélkül fut be a limbikus rendszerbe, azon belül is az amygdalába. 

A limbikus rendszer az agynak az a területe, amelynek fő feladatai közé tartoznak a legalapvetőbb érzelmek, az ösztönös viselkedés és a reakciók, a motiváció, a tanulás és az emlékezet kialakítása. Itt található érzelmeink és emlékeink székhelye. Az amygdalától indul ki a test természetes reakciója vészhelyzetben, ő fújja meg a riadót, ha fenyegetettséget érzékel. Hozzá kapcsoldódó érzelem többek között a félelem. 

A szaglásra adott reakció automatikus, akaratlagosan nem tudjuk befolyásolni.  A templomokban, vallási rituálék alatt ősidők óta füstölnek különféle növényi részeket. A megfelelő összetételű illatok nyugtatnak, sresszmentesítenek, ezáltal jobban halljuk a belső hang vezetését.

Ha felidézzük a minket terhelő emléket vagy a hátráltató negatív hangot, miközben meghatározott illóolajat lélegzünk be, az emlékhez pozitív érzést társítunk, más perspektívába helyezhetjük a szituációt,  más szemüvegen keresztül tekinthetünk az eseményekre.

Az AFT otthoni használatra is alkalmas, támogatást nyújt, és az öngondoskodásra való képességet erősíti.

A folyamat során az emlékkomplexummal foglalkozunk, amely a következőkből áll: az emlék, az általa keltett érzés, a testi érzet, a negatív gondolat. Ezt az emlék-gondolat-érzés komplexumot segítünk megváltoztatni. Ha a negatív életeseményre gondolunk, miközben megszagoljuk az illóolajat, az azonnal másfajta érzelmet okoz a megszokott helyett. Az illat által keltett pozitív érzés társítható az emlékkel, így az emlékhez másfajta érzés kapcsolódhat.

A módszer a klasszikus pszichológia különféle elemeit is felöleli. 

Alapját képezi többek között: az Eugene Gendlin nevéhez kapcsolható fókuszolás, Jung és az aktív képzelet, Aaron Beck kognitív pszichológiája, a Freud-féle emlékregresszió, Fritz- Perls Gestalt folyamatai, a szemmozgásokkal történő deszenzitizálás és újrafeldolgozás, ami Francine Shapiro nevéhez fűződik.

  • Ha stresszes vagy és úgy érzed összecsapnak a fejed felett a hullámok,
  • magabiztosabbnak szeretnéd magad érezni, vagy nincs elég önbizalmad,
  • kisebb félelmeid vannak,
  • babát vársz, és szeretnéd ezt az időszakot harmóniában, nyugalomban megélni és felkészülni az anyaságra,
  • anyaként sokszor stresszesnek és türelmetlennek érzed magad,
  • megrekedtél egy élethelyzetben,
  • éjjel álmatlanul forgolódsz, vagy nehezen alszol el,
  • változás előtt állsz, ami elbizonytalanít.

Az Aroma Freedom Technikát  biztonságos és hatékony módszerként tartják számon, azonban nem ajánlott bizonyos esetekben:

Az AFT nem helyettesíti a szükséges szakmai kezelést, és nem ajánlott súlyos mentális betegségek, például skizofrénia, bipoláris rendellenességek, pánikbetegségek,depresszió, személyiségzavarok, stb. esetén.

Ebben az esetben nem áll módomban fogadni, kérlek fordulj a megfelelő mentálhigiénés szakemberhez vagy a kezelőorvosodhoz!

Nem vagyok orvos, pszichoterapeuta, nem diagnosztizálok és nem kezelek betegségeket.

Ha kétséged lenne affelől, hogy neked való-e az Aroma Freedom Technika, kérlek bátran vedd igénybe a díjmentes 15 perces konzultációt.

Ez mindig tőled, és a hozott elakadásodtól függ. Lehet, hogy csak egy alkalomra lesz szükség, de általában 3 vagy 5, de néha több gyakorlatvezetés szükséges, hogy egy probléma megfelelően körbe legyen járva. A technikát már az első alkalommal elsajátíthatod, és használhatod magadon. 

Kérlek vedd igénybe a díjmentes 15 perces telefonos konzultációt!

Ha több alkalmas levezetést szeretnél, az akciós bérletek és csomagok között tudsz körbenézni!

Időtartam: kb. 1.5 óra

Árak:

Személyes levezetés: 18 000 Ft

Online levezetés: 15 000 Ft

+ illatminta csomag otthoni használatra 2200 Ft – elhagyható, ha már megvannak otthon az alábbi illóolaj keverékek:

Young Living:  M.R.B. (Memory Release Blend – Stress away + Tömjén + Levendula illóolaj), Inner Child, Release, Believe

Nézz körül kedvedre a kedvezményes bérlet és csomagajánlatok között!

Ellenjavallatok

Az aroma Freedom Technikát  biztonságos és hatékony módszerként tartják számon, azonban nem ajánlott bizonyos esetekben:

Az AFT nem helyettesíti a szükséges szakmai kezelést, és nem ajánlott súlyos mentális betegségek, például skizofrénia, bipoláris rendellenességek, pánikbetegségek,depresszió, személyiségzavarok, stb. esetén.

Ebben az esetben nem áll módomban fogadni, kérlek fordulj a megfelelő mentálhigiénés szakemberhez vagy a kezelőorvosodhoz!

Nem vagyok orvos, pszichoterapeuta, nem diagnosztizálok és nem kezelek betegségeket.

Galéria